fbpx

Kredittkort for 18-åringer

Det finnes mange kredittkort på markedet for 18-åringer. Ved å bruke vårt sammenligningsverktøy vil du kunne finne det beste kredittkortet for din situasjon.

Tall hentet fra:
Bilde av TF Bank sitt kredittkort

TF Bank Mastercard

Reiseforsikring
Rabatter
Maks kreditt150000 kr
Betalingsutsettelse43 dager
Krav til inntekt150000 kr
Årsgebyr0 kr
Aldersgrense18 år
Effektiv rente26.69%
Annonselenke
Gå videreMer info
Eksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.
Gebyrfritt og mange gode fordeler
Bilde av Norwegian Bank Kredittkort

Bank Norwegian Visa

Reiseforsikring
Rabatter
Bonuspoeng
Cashback
Maks kreditt150000 kr
Betalingsutsettelse45 dager
Krav til inntekt0 kr
Årsgebyr0 kr
Aldersgrense18 år
Effektiv rente24.40%
Annonselenke
Gå videreMer info
Eksempel: Eff. rente 24,4% ,15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.849,- Kostnad 1.849,-
Tjen CashPoints eller cashback
Bilde av Remember black

Remember Black

Reiseforsikring
Rabatter
Maks kreditt150000 kr
Betalingsutsettelse45 dager
Krav til inntekt120000 kr
Årsgebyr0 kr
Aldersgrense18 år
Effektiv rente29.06%
Annonselenke
Gå videreMer info
Eksempel: Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.
Opptil 20% rabatt i nettbutikker
Bilde av Morrow Bank sitt kredittkort

Morrow Bank kredittkort

Bonuspoeng
Reiseforsikring
Maks kreditt100000 kr
Betalingsutsettelse50 dager
Krav til inntekt50000 kr
Årsgebyr0 kr
Aldersgrense18 år
Effektiv rente28.77%
Annonselenke
Gå videreMer info
Priseksempel delbetaling: Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77%. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.
Remember Gold sitt Mastercard

Remember Gold

Lav rente
Rabatter
Reiseforsikring
Maks kreditt150000 kr
Betalingsutsettelse45 dager
Krav til inntekt120000 kr
Årsgebyr0 kr
Aldersgrense18 år
Effektiv rente22.42%
Annonselenke
Gå videreMer info
Eksempel: Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr
Lav rente og opptil 20% rabatt i nettbutikker

Oppsummering av kredittkortene for 18-åringer

Det er enkelte kredittkort hvor man må være over 18 år, men her har vi oppsummert de kredittkortene som 18 åringer kan søke om.

Bank Norwegian

For mange vil nok Bank Norwegian sitt kredittkort være et veldig godt valg når det kommer til reise, men som nevnt tidligere så er det veldig individuelt.

Gå videre
Bilde av Norwegian Bank Kredittkort
Mann som ser på mobilen og kredittkortet sitt

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er et veldig populært valg for de som ønsker et godt “all-round” kredittkort.

Gå videre
Bilde av TF Bank sitt kredittkort
Par som ser på mobilen og kredittkortet

re:member Black

re:member Black er et annet populært kredittkort. Det kan veldig godt hende at det er det beste kredittkortet for ditt bruk.

Gå videre
Bilde av Remember black
Par som ser på kredittkort

Ulike fordeler hos kortene for 18-åringer

Det finnes en rekke fordeler ved å bruke et kredittkort.

Slik finner du det beste kortet 18-åringer

Gå til topplisten
 1. Vurder behovene dine

  Start med å vurdere din finansielle situasjon og mål. Trenger du et kort for reiser, daglig shopping, eller for å bygge kreditt? Dine behov styrer valget.

 2. Sammenlign renter og gebyrer

  Se på de årlige prosentsatsene (APR) og gebyrer som ulike kort tilbyr. Lavere renter og færre gebyrer er ofte å foretrekke.

 3. Undersøk belønningsprogrammer

  Finn ut hvilke kort som tilbyr de beste belønningene (cashback og poeng osv.) basert på dine utgiftsvaner og interesser.

 4. Les anmeldelser

  Vi har skrevet en rekke anmeldelser som du kan sjekke ut for å se om kortet du vurderer er riktig valg for deg.

 5. Sjekk fordelene

  Se etter ekstra funksjoner som reiseforsikring, kjøpsbeskyttelse, eller eksklusive rabatter som kan tilføre verdi utover de grunnleggende funksjonene.

 6. Søk på det beste kortet

  Når du har funnet det beste kredittkortet for deg så er det på tide å søke. Les nøye over alle vilkår og betingelser.

Dette burde du tenke på

Når du skal prøve å skaffe deg et kredittkort og er over 18 år er det flere ting du burde tenke over først.

Kredittkort 18 år er et tema av stor interesse for de som nylig har blitt myndige og ønsker å etablere sin økonomiske uavhengighet. I Norge må man være fylt 18 år for å kunne søke om et kredittkort, men alderskravet kan variere mellom de ulike kortene. For 18-åringer er utvalget begrenset, da flere kort krever en høyere aldersgrense og fast inntekt. Det finnes likevel noen kredittkort på markedet som er tilgjengelige for denne aldersgruppen og er spesielt tilpasset deres behov.

Det er viktig for 18-åringer å nøye vurdere de ulike kredittkortene på markedet for å finne det beste kortet som passer deres økonomiske situasjon og behov. Flere aktører tilbyr kredittkort for 18-åringer, og det anbefales å sammenligne faktorer som årsgebyr, rentesats og eventuelle bonuspoeng eller drivstoffavtaler før man bestemmer seg for et kort.

Noen populære kredittkort for 18-åringer inkluderer Resurs Bank Gold og TF Bank Mastercard. Disse kortene har som regel gunstige vilkår for unge brukere, som lavere årsgebyr og rentefrie dager. Det er viktig å legge merke til at man som 18-åring må ha en viss inntekt for å kvalifisere til kreditt, dette kan variere fra kort til kort.

Aldersgrense og kredittkort

Aldersgrensen for å skaffe seg et kredittkort er et viktig tema for unge mennesker som ønsker å ha en mer praktisk og sikker måte å håndtere penge transaksjoner eller betale for varer og tjenester.

Krav til 18 år eller eldre

I Norge er aldersgrensen for å kunne søke om et kredittkort 18 år. Det betyr at en person må være minst 18 år gammel for å kunne søke om og få kredittkort. Dette skyldes at 18-åringer anses som myndige, og dermed i stand til å ta egne økonomiske beslutninger.

Flere kredittkortselskaper har ulike krav når det gjelder aldersgrense, kredittgrense og inntekt for å kunne søke om kredittkort. Generelt, jo høyere alder, jo høyere kredittgrense vil en person kunne få. Noen kredittkortselskaper kan kreve at søkerne har en viss inntekt for å kunne søke om et kredittkort. Denne inntektsgrensen varierer fra selskap til selskap.

For eksempel, noen kredittkort kan kreve en årsinntekt på minst 150 000 kr for å kunne godkjenne en søknad. Dette gjelder spesielt for kredittkort som tilbyr høyere kredittgrenser og flere fordeler som reise- og rabattkort.

Det er viktig for unge arbeidstagere og studenter å forstå kravene og begrensningene knyttet til aldersgrense og kredittkort i Norge. Å ha gode rutiner når det gjelder håndtering av kredittkort, vil hjelpe dem med å unngå gjeld og økonomiske problemer. Det hjelper også å utvikle god kredittverdighet, noe som kan være nyttig i fremtiden når man ønsker å søke om lån og andre økonomiske tjenester.

Sikkerhet og trygghet

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Reiseforsikring er en viktig faktor å vurdere når man søker om et kredittkort, spesielt for 18-åringer som kanskje planlegger sin første uavhengige tur. Flere kredittkort tilbyr inkludert reiseforsikring, som kan gi en ekstra trygghet når man er på reise. For eksempel, Bank Norwegian Kredittkort gir 0,5% CashPoint opptjening på ordinære varekjøp i Norge og inneholder reise- og avbestillingsforsikring så lenge minst 50% av transportkostnadene dekkes med kortet.

Avbestillingsforsikring er spesielt nyttig dersom man må kansellere reisen på grunn av sykdom eller andre uforutsette hendelser. Det er viktig å sjekke vilkårene for reiseforsikring og avbestillingsforsikring, da de kan variere mellom ulike kredittkort og selskaper.

ID-tyveriforsikring

ID-tyveriforsikring er en annen viktig faktor å vurdere når du søker om et kredittkort. ID-tyveri skjer når noen stjeler din personlige informasjon, for eksempel ditt fødselsnummer, for å begå bedrageri eller økonomiske lovbrudd i ditt navn. Dette kan ha alvorlige konsekvenser for din økonomiske situasjon og kredittscore.

Noen kredittkort tilbyr en form for ID-tyveriforsikring, som kan gi ekstra trygghet slik at du slipper bekymre deg for at din identitet blir misbrukt. Forsikringen kan ofte være gebyrfri og være inkludert i kredittkortet. Det er viktig å undersøke vilkårene og betingelsene for ID-tyveriforsikringen, da de kan variere mellom ulike kredittkortselskaper.

Sammen med forsikringer som reiseforsikring, avbestillingsforsikring og ID-tyveriforsikring, er det viktig å håndtere sitt kredittkort på en ansvarlig måte. Dette innebærer å holde oversikt over utgifter, betale regningene i tide og unngå unødvendige rentekostnader. Ved å følge disse retningslinjene, kan du nyte tryggheten og fordelene som følger med kredittkortet ditt, samtidig som du opprettholder en god økonomisk helse og kredittscore.

Økonomiske betingelser

Rente og kredittgrense

Når man søker om et kredittkort som 18-åring, er det viktig å være klar over de økonomiske betingelsene som følger med. Renten, både nominell og effektiv, spiller en stor rolle i de totale kostnadene for bruk av kortet.

Nominell rente er den grunnleggende renten på kredittkortet, mens effektiv rente inkluderer gebyrer og andre kostnader som påvirker det totale beløpet man betaler. For eksempel, hvis et kredittkort har en effektiv rente på 21,82%, vil dette påvirke kostnadene ved å ha 25.000 kroner i gjeld over 12 måneder: Kostnadene vil bli 2.776 kroner, slik at man betaler totalt 27.776 kroner.

Kredittgrensen på et slikt kort for unge voksne kan variere, men maksimumsbeløpet ligger ofte rundt 150.000 kroner. Dette betyr at man kan bruke opp til dette beløpet, men det er viktig å være oppmerksom på sin egen betalingsevne og sørge for å kunne betale tilbake innen den rentefrie perioden, som ofte er rundt 45 dager.

En annen økonomisk faktor som bør vurderes ved bruk av kredittkort er valutapåslaget. Dette er en prosentsats som legges til ved bruk av kortet i utlandet eller ved uttak av valuta. For eksempel kan et kort ha et valutapåslag på 1,75% ved bruk eller uttak i utlandet.

For å holde kostnadene ved å bruke et kredittkort så lave som mulig, bør man være oppmerksom på rentekostnadene og valutapåslag, samt betale tilbake innen den rentefrie perioden. Dette vil bidra til å holde kredittkortgjelden på et oversiktlig nivå, og unngå unødige gebyrer og renter.

Annet

Når det gjelder å skaffe et kredittkort i en alder av 18 år, er det viktig å være oppmerksom på noen ytterligere faktorer som kan påvirke bruken og nytten av disse kortene.

For eksempel kan et kredittkort med rabatter på leiebil og flybilletter være spesielt nyttig for studenter som reiser Mye, eller de som tar et friår etter videregående skole. Noen kredittkort tilbyr også fordeler og besparelser på netthandel, noe som gjør det enkelt å spare penger når man handler på nettet.

Når det gjelder inntektskrav, kan noen kredittkort for 18-åringer ha lavere inntektskrav enn kort beregnet for eldre aldersgrupper. Dette betyr at ungdommer som jobber ved siden av skolen eller som har deltidsjobber, fortsatt har muligheten til å skaffe seg et kort. Derimot er det viktig å bemerke at kortene med lavere inntektskrav ofte kan ha høyere renter og gebyrer.

Det er også viktig å huske på at ansvarlig bruk av et kredittkort er avgjørende for å unngå betalingsanmerkninger og opparbeide seg god kreditt. Det kan være nyttig for 18-åringer å lære om betydningen av kredittvurderinger og hvordan de påvirker ens økonomi i fremtiden.

TF Bank Mastercard
Reiseforsikring
Rabatter
Bilde av TF Bank sitt kredittkort
Gå videre
Annonselenke

Ansvarsfraskrivelse

Denne nettsiden inneholder informasjon om kosttilskudd og annen helseinformasjon. Informasjonen på nettsiden er kun ment som generell informasjon og bør ikke betraktes som erstatning for profesjonell rådgivning eller behandling fra helsepersonell. Vi tar ikke ansvar for skader, tap eller ulemper som oppstår som følge av bruk av informasjonen på denne nettsiden.